Meer verantwoordelijkheid doet teamcoördinator Adriaan goed

Sinds begin 2021 is Adriaan Scheper teamcoördinator bij de backoffice. Een functie waar de Rotterdammer in zeven jaar tijd langzaamaan naartoe is gegroeid. “Het is een uitdaging om het team aan te sturen en het mooie is dat ik mijn opgedane kennis en ervaring van salaris- en loonadministratie kan delen met collega’s.”

 

Het interview is eigenlijk al goed en wel afgelopen als Adriaan nog een leuke anekdote over zijn beginperiode bij Florys te binnenschiet. “Op mijn eerste werkdag op de backoffice moest ik samen met een collega alle premies voor dat jaar invoeren. Het was de eerste week van januari en dat móest gebeuren. Is dit het nou, dacht ik.” Het werk op de backoffice viel gelukkig voor hem alles mee. Vier jaar later werkt de Rotterdammer zelfs nog steeds op dezelfde afdeling. Nu als teamcoördinator. Hij coördineert het werk van een team van zes collega’s.  Ruim zeven jaar geleden stapt Adriaan bij Florys binnen. Of beter gezegd: bij Intro. “Ik kreeg een telefoontje van collega Niels, die toen op de Intro-vestiging in Barendrecht werkte. Hij nodigde mij uit voor een gesprek. Ik heb daar uiteindelijk twee uur op de bank gezeten om te praten over de mogelijkheden. Het was een goed gesprek wat van beide kanten beviel.” Het resultaat was dat hij kon starten als recruiter bij de Intro-vestiging in Krimpen. “Die eerste anderhalf jaar was een tijd van ontdekken waar mijn kwaliteiten lagen. Hoewel het een erg gezellige tijd was en ik bij een superleuke club terecht was gekomen, kwam ik erachter dat het vak van intercedent mij niet helemaal lag. Het regel- en uitzoekwerk vond ik heerlijk, maar het commerciële deel van het recruiterswerk was niet mijn ding.”

Nieuwe stap

Daarom lag in het eerste halfjaar van 2016 een carrièreswitch voor de hand. “Bij Florys kreeg ik – bij dezelfde werkgever, maar op een andere afdeling – een nieuwe kans om mijn talenten verder te ontwikkelen”, licht Adriaan die overstap toe. “Ik kreeg een functie als salarisadministrateur. Dat paste veel beter bij mij. Mijn belangrijkste taak was de correcte afhandeling van de salarisadministratie, het aanmaken van contracten en het opmaken van loonaangiftes.” Begin dit jaar maakt de 31-jarige Adriaan een nieuwe stap. “Ik kwam erachter dat ik meer wilde dan alleen het uitvoeren van salarisadministratie. Ik ben een mensenmens en een ‘sociaal dier’ en het leek me een mooie uitdaging om mensen te begeleiden en processen te optimaliseren.” Overigens, ook in zijn vrije tijd is te merken dat hij een mensenmens is. Zoals bij het koor waar hij lid van is. “Ik investeer daar in contacten met anderen. Met een aantal mannen van kantoor spreken we soms af of leuke dingen te doen. We gaan bijvoorbeeld moutainbiken of karten. Maar ook thuis is het gezellig om een babbeltje met de buren te hebben en gezellig bij elkaar af te spreken zo nu en dan.” Terug naar het werk. Zijn inmiddels opgedane ervaring met salarisadministratie leidt er dus toe dat hij meer verantwoordelijkheid krijgt. Hij krijgt de rol van teamcoördinator. Een gevarieerde en uitdagende functie, zegt Adriaan. “Soms weet je ’s ochtends niet wat je die dag gaat doen. Collega’s kunnen met vragen komen of er komt een contract wat je moet checken tussendoor. Die variatie maakt het werk leuk. Ik word er gelukkig van als ik dingen moet uitzoeken of een ‘puzzel’ moet oplossen. Het is bovendien mooi om collega’s verder te helpen door oplossingen aan te dragen die ze zelf niet hadden gezien. Zo ben je van betekenis voor hen en kan je ze verder helpen. Dat maakt het werk mooi.” Wat Adriaan ook aanspreekt in zijn nieuwe baan is de verantwoordelijkheid die hij heeft gekregen. “Het is leuk en uitdagend om meer verantwoordelijkheden te hebben. Hoewel ik daarin ben gegroeid en nog steeds groei, is het soms nog altijd spannend om het voortouw te pakken.”

Zwemmen

Al met al heeft Adriaan het uitstekend naar zijn zin. Niet alleen de baan is leuk, maar ook de collega’s. “Ik ben het nog lang niet zat. Er is regelmatig reuring, omdat het bedrijf continue in beweging is. Hier bij Florys wordt naar mensen gekeken en daar word ik gelukkig van. Als ik hier met een gezicht als een oorwurm rond zou lopen, vragen collega’s direct wat er aan de hand is. En toen mijn zoontje werd geboren, kregen we kraambezoek van mijn manager. Erg gezellig en dat ‘menselijke’ past bij mij.” Het mooiste wat hij in de afgelopen zeven jaar meemaakte, was de voorbereiding op een bedrijfsreis naar Italië. “Er werd gevraagd ons fysiek voor te bereiden, zodat we fit aan de reis konden beginnen. Op een werkdag in het voorjaar ben ik samen met collega’s René en Maarten na een stuk rennen de sloot achter kantoor ingesprongen. We hebben een samen een stuk gezwommen.  In de trein naar huis kregen Maarten en ik meer ruimte dan normaal. We stonken een uur in de wind.”