Fiscalist Rindert loopt deze zomer de Nijmeegse Vierdaagse voor vlinderkindje Daniёlle

Fiscalist Rindert de Kooter, partner bij Florys Financieel & Fiscaal, neemt deze zomer deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. Samen met collega’s Marco en Niels wandelt hij in juli het wandelevenement voor Stichting Vlinderkind: onderzoek naar medicijnen voor de ziekte van ‘vlinderkindje’ Daniёlle. “Ten diepste lopen we niet voor ons zelf, maar uit naastenliefde.”

Het is behoorlijk trainen geblazen voor Rindert (links op de foto) en zijn teamgenoten. Kilometer na kilometer wandelt de Hardinxvelder weg. “We zijn flink aan het oefenen momenteel”, legt hij uit. “Bijna elke weekend lopen we een of meerdere etappes van een lange-afstandswandelroute. Onlangs zijn we bijvoorbeeld nog van Dordrecht Stadspolders naar Numansdorp, in de Hoeksche Waard, gelopen. Bijna 45 kilometer.” Alles met als doel om deze zomer de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Samen met collega’s Niels Zondervan, vestigingsmanager bij Intro Personeel en compagnon Marco Visser gaat hij die uitdaging aan. “Het is fantastisch om je samen in te zetten voor het goede doel.”

Het idee om deel te nemen aan het beroemde wandelevenement komt niet uit de lucht vallen, zegt Rindert. “Afgelopen najaar werd ik benaderd door Marco. Een zwager van hem is de opa van de 6-jarige Daniёlle uit Ameide. Zij heeft helaas te maken met de zeldzame huidziekte Epidermolysis Bullosa. Om geld voor onderzoeken bij elkaar te krijgen werd het plan opgevat om de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Marco, Niels en ik besloten om daarbij aan te sluiten.”

Persoonlijk

De motivatie van Rindert wordt nog eens versterkt door dat het onderwerp hem ook persoonlijk raakt. “Een paar van mijn eigen kinderen kampen ook met medische problemen. Daardoor kan ik mij als vader heel goed voorstellen wat het is om een kind met een dergelijke ziekte te hebben. Dit raakt mijn vaderhart en geeft daarom extra motivatie om deze uitdaging aan te gaan.”

Toch is dat niet de enige motivatie van de fiscalist van Florys Financieel & Fiscaal. “Het mes snijdt aan meerdere kanten. Het wandelen is voor Marco en mij een ontspannen manier om met een ‘leeg hoofd’ te sparren over onze business. Al wandelend tussen de weilanden is dat voor ons een meer ontspannen setting dan achter ons bureau. Het gaat verder dan een fysieke inspanning, het is natuurlijk ook een mentale inspanning. Omdat we lopen voor een goed doel helpt dat ook nog eens. Maar het is net als met sommige andere dingen in het leven: een mentale berg om te overwinnen. Dat geeft voldoening. Bovendien committeren we ons aan de sponsors. Dat schept de verplichting om te trainen en de Vierdaagse ook echt te gaan lopen.”

Het inschrijfmoment voor de Vierdaagse was voor hem best even spannend. “We zaten in de digitale wachtrij om één van de 47.000 tickets te bemachtigen. Niels en Marco hadden die ochtend – via allerlei omwegen – direct een ticket te pakken. Voor mij duurde het langer en tijdens de maandopening van ons bedrijf zat ik best even in de zenuwen. Best belangrijk natuurlijk, want dan draait het er wel om of je uiteindelijk mee kan lopen. Maar gelukkig kwam het allemaal goed.”

Chocola

Rindert weet veel mensen in zijn netwerk warm te maken om hem te sponsoren. “Afhankelijk van welk bedrag bedrijven sponsoren, krijgen ze een of anderhalve meter chocola van een chocoladeatelier als dank van ons. Dat is een ludieke actie die ook de aandacht vestigt op Stichting Vlinderkind. Die kunnen wat ons betreft nog wel wat extra publiciteit gebruiken. Totdat we daadwerkelijk aan de start staan, kunnen mensen blijven geven.”

Op 16 juli staat Rindert dus samen met collega’s Marco en Niels aan de start in Nijmegen. “Het is een spannend avontuur. Nu al. Omdat we inmiddels flink aan het trainen zijn. Maar de grote finale moet natuurlijk nog komen. Als we na vier dagen wandelen de Via Gladiola op komen lopen, is dat een hoogtepunt van een lang traject. Waar we uit naastenliefde echt iets hebben kunnen betekenen voor een ander.”

Wil je ook een bijdrage leveren? Dan kan je contact op nemen met Rindert  of sponsoren via deze link

Tot bloei komen bij onze bedrijven?