Vestigingsmanager Niels wist van toeten noch blazen

Al ruim acht jaar werkt vestigingsmanager Niels Zondervan bij Intro Personeel. Een plek die vroeger niet direct voor hand lag. Het recruitersvak was hem vreemd. “Het is bijzonder dat ik hier zit, want ik had ook zomaar werkvoorbereider in de bouw kunnen zijn.”

Niels is ontegenzeggelijk een markant figuur. Met zijn woeste baard en oorverdovende lach is hij binnen Intro dan ook best een opvallende verschijning. Een beetje een rauwdouwer, maar wel een met een hart van goud.

Plezier

Iets wat hij goed van pas komt in zijn recruiterswerk. Mensen aan een nieuwe baan helpen is echt wel zijn ding. “Het mooie aan ons vak vind ik de diversiteit. Het ene moment help je iemand aan het werk die nog aan het begin van z’n carrière staat, het andere moment iemand die bezig is met z’n laatste stap. Ik haal er enorm veel plezier uit als het lukt om mensen te plaatsen op een plek die niemand verwacht. De persoon zelf niet, de opdrachtgever niet en ikzelf soms ook niet. Het is gaaf als zo de juiste match ontstaat.”

Als vestigingsmanager geniet hij bovendien van andere verantwoordelijkheden. “Het is gaaf om sturing te geven aan een team en commerciële doelstellingen te halen. Het is ook leuk om nieuwe recruiters die binnenkomen te zien groeien als mens en professional. Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen is dat mooi.”

In 2012 belandde hij uit het niets op de stoel van recruiter. Zijn sollicitatie verliep ‘vrij bizar’, herinnert hij zich. ”Ik kwam uit de wereld van de bouw en mijn contract werd niet verlengd. Maar opeens kon ik kiezen uit verschillende banen. Bij een ander uitzendbureau, iemand uit mijn directe omgeving bood mij een baan en ik kon tóch blijven in mijn oude baan. Als het anders gelopen was, had ik zomaar werkvoorbereider in de bouw kunnen zijn.” Niels kiest desondanks voor Intro. “Ik had er een goed gevoel bij. Over de mensen en hoe ze in het leven stonden.”

Groen als gras 

“Ik was zo’n groen als gras toen ik hier binnenstapte”, lacht hij. “Of ik twijfels had? Nogal, wist ik veel wat het werk inhield. Ik wist van toeten noch blazen. Allemaal abracadabra. Ik wist niet eens wat een constructiebankwerker was of hoe je een tariefie moest uitrekenen.”

Het werd het begin van een recruitersloopbaan die al acht jaar duurt. “Ik ben begonnen op vestiging Alblasserdam, maar al snel overgestapt naar Barendrecht. Als mens ben ik daar het meest ontwikkeld. Er zat daar een collega waar ik veel van kon leren. Ik heb daar geleerd meer te relativeren. Bijvoorbeeld dat werk een belangrijk, maar klein onderdeel van je leven is.”

Geen spijt

Anderen kan hij dan ook absoluut een loopbaan bij Florys of Intro aanbevelen. “Als je houdt van een zakelijke omgeving waar zeker tijd is voor een lolletje of gezelligheid, zou ik solliciteren. Het draait hier om de menselijke maat. Er wordt netjes met je omgegaan en naar je omgekeken.”

Niels zelf heeft in ieder geval nog geen seconde spijt gehad van zijn keuze voor Intro. Hij telt zijn zegeningen. Letterlijk. “Ik heb een prachtige baan en doe iets wat ik leuk vind. Bovendien werk ik vlak naast de deur, heb een grote eigen verantwoordelijkheid en voer mooie gesprekken met collega’s. Wat heb ik nog meer te wensen?”

Tot bloei komen bij onze bedrijven?