Waarom het hart van directeur Sander óók klopt voor Sliedrecht Sport

Florys Groep-directeur Sander Mijnster is naast zijn werk nauw betrokken bij volleybalvereniging Sliedrecht Sport. Een enerverend avondje Europacup-volleybal in sporthal De Basis geeft antwoord op de vraag waarom hij zo enthousiast is over de vereniging. “De liefde voor het spelletje ontstond toen mijn dochters op volleybal gingen.” 

Een 0-3-verlies voor voorspelt Sander voor deze Europese kwartfinale aan het begin van deze winteravond. De dames van Sliedrecht Sport spelen, in sporthal De Basis, hun thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Chieri’76, een Italiaanse topclub uit een dorpje in de buurt van Turijn. “De Italianen zijn veel sterker”, weet Sander. “Het zijn profs die de hele week trainen, ik denk dat daar ‘onze’ dames, semiprofs die ook nog vaak een baan in het bedrijfsleven hebben, niet tegen opgewassen zijn.”  

Topsportmentaliteit  

De pret is er, ondanks deze constatering, niet minder om. De ene na de andere aanmoediging van de Sliedrechtse directeur schalt over de tribune tijdens de zo’n 120 minuten durende wedstrijd. Niet zonder reden. “Ik vind het zelf heel erg leuk dat ik in ons dorp een volleybalwedstrijd op hoog niveau kan zien”, legt hij uit. “De club speelt elk jaar mee om het landkampioenschap en zoals vandaag op Europees niveau.” Bovendien geniet Sander simpelweg van het spelletje. “Ik ben zelf geen volleyballer, maar het is een sport waar ik op een leuke manier kan van genieten. Het is een mooi tactisch spelletje, er is een gemoedelijke sfeer en een gezellig publiek. Tegelijkertijd is er ook een echte topsportmentaliteit. Dat vind ik mooi.” 

Wekelijks is hij in de sporthal te vinden, zegt hij. “Ik kijk niet alleen de wedstrijden van Heren 1 of Dames 1, maar bezoek ook juist jeugdwedstrijden. Drie van mijn vier dochters spelen hier volleybal. Hun wedstrijden bezoek ik natuurlijk graag. Ze zijn net zo leuk om te zien als de die op topniveau.” 

Sportcafé Het Bankie  

Sinds 2015 is hij betrokken bij de volleybalvereniging van het Baggerdorp. “Het begon er destijds ermee dat mijn oudste dochter op volleybal ging. Ik liep er al een jaartje rond toen de voorzitter vroeg of ik niet wat wilde doen voor de club. Ik heb ja gezegd, want het leek me leuk om meer te doen dan bardienst of te rijden met uitwedstrijden. Zo ben ik in het bestuur van sportcafé Het Bankie gekomen, één van de onderdelen vaan de club. Ook ben ik betrokken bij een aantal werkgroepen over de toekomst van Sliedrecht Sport. Met mijn ervaring in het bedrijfsleven kan ik op deze iets teruggeven aan de club.” 

Hoewel de betrokkenheid van Sander bij Sliedrecht Sport puur hobbymatig is, is er wel degelijk een verbinding met zijn werk. “Zo ben ik betrokken bij de businessclub van Sliedrecht Sport, met grote regelmaat wordt die bezocht door actieve ondernemers en professionals. Het Bankie is bovendien een hele mooie locatie om te vergaderen met de zaak. Ik vergader hier bijvoorbeeld regelmatig met de directie. Het leuke is dat het hier een professionele omgeving is die sportiviteit ademt. Dat willen wij ook: streven naar het hoogst haalbare. Daarom past deze vergaderplek goed bij ons bedrijf. Ik kom hier ook op andere manieren collega’s tegen. Er zijn er een aantal supporter van Sliedrecht Sport. We doen met de zaak ook twee keer per jaar met het bedrijventoernooi.” Ook op een andere manier is Sander zakelijk betrokken. “Er lopen hier verschillenden van onze klanten rond. Dat leidt wel eens tot een mooie samenwerking. Maar dat is bijvangst, ik ben hier om te genieten.”  

Prestatie

Trouwens, hoe de wedstrijd van vanavond afloopt? Sander krijgt gelijk: de volleybaldames krijgen inderdaad met 3-0 (voor de liefhebbers: 18-25, 16-25 en 18-25) klop van de Italianen. “Geeft niks”, zegt Sander. “Ze hebben een goede prestatie geleverd door in de kwartfinale te komen. Dat ze die bereikt hebben is al heel mooi. Ik heb genoten vanavond.”