Tim vindt bij Florys meer rust

Eigenlijk was Tim Groenendijk niet direct op zoek naar een andere baan. Toch koos hij voor een nieuwe baan als IT-manager bij Florys. Tot de dag van vandaag heeft hij er geen spijt van. “Ik heb nu veel meer rust, omdat de balans tussen werk en privé veel beter is.”

En dat is precies het punt waar Florys verschilt van veel andere bedrijven, zegt Tim. “Hier draait het niet alleen maar om de centen en wordt je als mens gewaardeerd in wie je bent”, legt hij uit. “Dat had ik nog nooit meegemaakt. Bij mijn vorige werkgever was er een gejaagde cultuur van alleen maar ‘doorgaan, doorgaan en doorgaan’. Het werk ging altijd door. Hier niet. Er is tijd voor ontmoeting en goede gesprekken. Tijdens het jaarlijkse bedrijfsreisje is het bedrijf zelfs een dag dicht. Dan is er tijd om met z’n allen een dagje weg te gaan en elkaar beter te leren kennen.”

“Je bent dus heel duidelijk geen nummertje hier”, zegt Tim. “Als mens doe je er toe. Dat merk je bijvoorbeeld tijdens de gezamenlijke lunch. Je hebt er leuke gesprekken met collega’s en je spreekt niet alleen over koetjes en kalfjes. Ik heb dan ook het gevoel dat ik hier beter wordt gewaardeerd als bij mijn vorige werkgever.”

Toch twijfelde Tim om – na 13 jaar trouwe dienst – over te stappen naar Florys. “Het was een grote stap om van baan te veranderen. Ik had écht iets opgebouwd: ik had het prima naar mijn zin en kende bijna iedere collega. Dat zou ik wel moeten achterlaten. Van tevoren weet je immers niet of je keuze goed uitpakt.”

Ambitie

Desondanks waagt de IT-manager de stap. “Ik wilde van de onregelmatige diensten af en kon hier dagdiensten werken. Ideaal. Bovendien kon ik 32 uur gaan werken. Daardoor kan ik nu veel meer tijd besteden aan mijn gezin en mijn sociale leven. Bovendien: ook mijn vrouw had er een goed gevoel bij. Als zij er niet achter had gestaan, was ik niet gegaan.” Ook een ander niet onbelangrijk argument geeft de doorslag. “Bij Florys krijg ik de kans om mijn ambities waar maken. Als manager heb ik op de IT-afdeling een coördinerende en aansturende rol. Iets wat ik altijd al heb gewild. Ik geef graag leiding aan mensen. Leuk dat ik die kans krijg.”

Inmiddels gaat Tim alweer ruim een halfjaar met veel plezier naar zijn werk. “Het leukste aan mijn werk vind ik het verbeteren van processen of het verbeteren van een manier van werken. Zo is onder mijn leiding het ticketsysteem verder uitgebreid. Collega’s kunnen sinds een paar maanden een ticket aanmaken waar ze eerder altijd moesten mailen voor een ICT-probleem. Dat was altijd erg ad hoc. Nu krijgen we meldingen veel gestructureerder binnen en hebben we veel beter inzicht.”

De Ambachtse manager is er dan ook trots op dat hij intern de IT-afdeling beter op de kaart heeft gezet. “Mensen hebben een veel beter beeld gekregen van wat wij precies doen. Een collega vertelde mij onlangs dat onze afdeling momenteel veel beter grip heeft op storingen en problemen. Het is erg prettig om te horen dat je werk op deze manier resultaat heeft.”

Coaching

Tim zelf is in ieder geval nog niet klaar bij Florys. “Ik ben er ingestapt om mee te groeien met het team. Het is niet ondenkbaar dat onze afdeling op termijn uit gaat breiden. Op dit moment doe ik naast mijn leidinggevende taken ook nog technische werkzaamheden. Op termijn wil ik me echter voor de volle honderd procent op het leidinggeven richten.”

Hoewel hij op technisch vlak helemaal up-to-date blijft, is er op het gebied van coaching nog wel het een en ander te leren. “Daarin kan ik mezelf zeker verder ontwikkelen. Nu coach ik vanuit gevoel en ervaring. Het lijkt me daarom fijn om een training te volgen en richtlijnen te hebben om gericht te kunnen coachen.”

Al met al is het een goede keus geweest om te switchen van baan, zegt Tim. “Ik heb meer rust gekregen. Vooral ’s avonds en in het weekend. In mijn andere baan was ik continu met werk bezig. Ik werk nu bij een superleuk bedrijf. Je mag zijn wie je bent en draagt bij aan positieve veranderingen.”