Team Otolift wint Intro Cup

De eerste Intro Cup is vrijdagavond in Alblasserdam buitgemaakt door het team van Otolift Trapliften. De Bergambachters wonnen de ongemeen spannende finale van het 8e Intro Voetbaltoernooi met 1-0.

Strijdlust, gemiste kansen, wonderschone doelpunten en strafschoppen. Alle ingrediënten voor een zomerse voetbalavond waren afgelopen vrijdag aanwezig. Maar liefst 28 teams streden op de velden van V.V. Alblasserdam om de winst van de eerste Intro Cup.

Het toernooi is deze editie in een nieuw jasje gestoken. Overal is de nieuwe huisstijl van Florys en Intro Personeel terug te zien. Van voetbalshirts tot het speciaal ontwikkelde toernooilogo. Een andere noviteit is het digitale scorebord. Zo kunnen toeschouwers de stand live volgen. Door twee recruiters wordt de score nauwgezet bijgehouden.

Finale

In de poule- en de knock-outfase ontstaan ondertussen ware voetbalgevechten. Aan doelpuntrijke uitslagen dan ook geen gebrek. Standen van bijvoorbeeld 0-7, 3-0, 2-2 en 3-2 schieten voorbij. Hét duel van de avond wordt echter uitgevochten tussen de voetbalteams van JobUp en Otolift Trapliften. Zij staan na twee uur voetballen in de finale. Vermeldenswaardig is dat het JobUp-team voor het tweede jaar op rij in de finale staat. Terwijl de zon allang onder is gegaan strijden beide teams om elke meter grond. Een schot van een JobUp-voetballer gaat net naast. Enkele minuten later is het wél raak voor de tegenpartij: 1-0. Een beslissend doelpunt en de einduitslag: de eerste Intro Cup komt in handen van het team van Otolift Trapliften.

Ook buiten het veld wordt er gescoord. Zij het vooral bij de barbecue. Goedgeluimde vrijwilligers van de voetbalvereniging braden traditiegetrouw hamburgers en satéstokjes. Aangevuld met salades laten de deelnemers en publiek deze lekkernijen zich goed smaken. Het is dan ook een prima gelegenheid om bij te praten met oude bekenden, te netwerken of gewoon lekker te genieten van het zonnige weekend.

Prima sfeertje

Al met al zorgen de inspanningen op het veld en buiten het veld voor een vertrouwde, gezellige sfeer. “Ons bedrijf neemt nu voor de tweede keer deel aan het toernooi. Erg leuk, prima sfeertje hier”, zegt een voetballer die net van het veld stapt. Ook hem wachten de versnaperingen van de barbecue.

Met de overhandiging van de Intro Cup, later op de avond, komt er in het nachtelijk duister een einde aan een mooi toernooi. Er stijgt een luid gejuich op als recruiter Hans van der Meulen en directeur Sander Mijnster de Intro Cup uitreikt aan de voetballers van team Otolift Trapliften. Zij prijzen de strijdlust van dit winnende team. Ook het team van JobUp blijkt dik tevreden met hun prestatie.  Een deelnemer ergens achteraf in één kleedkamers vatte echter de voetbalavond ongetwijfeld het beste samen. “Het was genieten. Volgend jaar weer, jongens!”