Ooit gaat recruiter Vincent wéér met collega’s op wintersport

Het is ’s winters één van de populairste bezigheden onder de collega’s van Florys Groep: op wintersport gaan. Recruiter Vincent van Broekhuizen is één van die fanatieke wintersportliefhebbers. “Het is heerlijk om nergens aan te denken en grote afstanden door de sneeuw te skiën.”

Voor de 23-jarige Vincent, recruiter bij Intro Personeel Bodegraven, gaat een wintersportvakantie beslist boven een vakantie in de zomer. “In de zomer lig je wel eens verveeld aan het zwembad. Bij een vakantie in de sneeuw dan gaat dat niet. Dan ben je altijd lekker actief bezig en hoef je je geen moment te vervelen.”
De herinneringen aan de wintersport zijn voor Vincent nog vers als de witte sneeuw. Begin dit jaar ging hij met vrienden naar het Oostenrijkse skigebied Sölden om zijn vertier in de sneeuw te zoeken. Inmiddels is hij weer hard aan ’t buffelen op kantoor. “Ik heb het bij Intro uitstekend naar mijn zin. Vooral de diversiteit in het recruiterswerk spreekt mij aan. Je spreekt veel kandidaten en komt bij veel bedrijven over de vloer. Het is dan leuk om de juiste match te maken. Overigens heeft wintersporten niet zoveel te maken met mijn werk. Het is voor mij gewoon de ultieme ontspanning.”

Goede sneeuw

Vincent heeft weer genoten in de Alpen, vertelt hij. “Samen met een groep vrienden ga ik elk jaar. Altijd in januari. Een beetje saaie maand in het jaar. Dan is het leuk om een vakantie te boeken. Een andere reden om dan te gaan is dat er dan vaak goede sneeuw ligt. Bovendien is het op de piste dan niet druk. Een ander voordeel.”
Het staat buiten kijf dat hij een echte wintersportliefhebber is. “Vooral omdat je niet hoeft te plannen wát je gaat doen: je gaat gewoon lekker weg en skiën. Die vrijheid is super. Ik geniet ook van de mooie uitzichten. Elk wintersportgebied is anders. Het gaat mij niet om zo snel mogelijk van die berg af te komen, maar om zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Met een speciale app kan je precies bijhouden hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Ik probeer zover mogelijk te komen. Het gebied waar ik pas ben geweest kon je 143 kilometer skiën. Dan ben je wel drie dagen bezig om alles te zien.”

Maar waar beleeft hij nu het meeste plezier aan tijdens het skiën? “Toch wel het vroege opstaan en rond een uur of negen op de piste zijn. Dan lekker een paar uur skiën en dan een pauze. Dan opnieuw een stuk skiën en eten. Dan ’s middags nog lekker kilometers maken. Dat is voor mij echt genieten en maakt de wintersport voor mij echt fantastisch.”

Tijdens zijn vakantie is hij natuurlijk niet aan ’t werk. “Maar als recruiter ben je eigenlijk altijd beschikbaar voor mensen. Af en toe ben ik wel even met werk bezig en stuur ik wel eens een noodzakelijk appje. Maar meer ook niet, tijdens wintersport parkeer ik mijn werk natuurlijk ook. Het enige waar je over nadenkt is waar de volgende piste waarnaar je onderweg bent. Effe niks.”
Na afloop van zijn vakantie deelt hij zijn passie zeker met collega’s. “In een appgroep met collega’s deel ik bijvoorbeeld foto’s en vertel ik hoe leuk het was. Dat vinden ze denk ik wel leuk om te horen en kan ik ze ook een beetje jaloers maken, haha.”

Bedrijfsreis naar Ehrwald

De bedrijfsreis van Florys Groep naar Oostenrijk in december 2022 vond Vincent natuurlijk dan ook hartstikke leuk. Het was één van zijn mooiste wintersportervaringen, zegt hij. “Voordat we met Florys Groep naar Ehrwald gingen, reisden we met in totaal zes recruiters eerder die kant uit. Van maandag tot donderdagochtend naar Sölden, van donderdagmiddag zaten we met de andere collega’s in Ehrwald. Die reis is goed bevallen.  Ook de bedrijfsreis was heel veel vet. Je bent op een heel ander niveau aan ’t praten over werk en lekker met z’n allen plezier aan het maken. Je leert iedereen zo veel beter kennen.” Een mooie ervaring dus voor Vincent. “Met de collega’s met wie ik al op vakantie was, gingen we gewoon lekker door waar we mee bezig waren: wintersporten en lol maken. Ook die drie dagen met de andere collega’s erbij waren erg dus gezellig. Het is echt supergaaf dat Florys Groep zulke dingen organiseert.”

Waarschijnlijk is het niet de laatste keer dat hij met collega’s de sneeuw heeft opgezocht. Er zijn plannen om nog een keer met dezelfde groep collega’s weg te gaan. “Dit jaar gaat het waarschijnlijk niet meer lukken. Maart is net te laat denk ik. Elke keer zeggen we het weer tegen elkaar: we moeten weer een keer plannen. Ooit gaat het er denk ik wel weer een keertje van komen. Wie weet, volgend seizoen weer. Ik ga graag weer met hen op pad. Het zijn leuke collega’s om nog een keer mee op wintersport te gaan. We delen dezelfde passie en hebben een hoop plezier met elkaar.”