Niels en Ewout zoeken commerciële collega’s met lef

Niels Zondervan en Ewout Pols begonnen als beginners in het recruitersvak bij Intro. Nu zijn ze vestigingsmanagers en met 18 jaar ervaring experts in hun vak. Voor hun vestigingen, in Krimpen aan den IJssel en Bodegraven, zijn ze op zoek naar nieuwe collega’s. “We zoeken commerciële doorzetters die niet bang zijn om de telefoon op te pakken. Maar je mag ook fouten maken en krijgt de tijd om te groeien.”

 

Op beide Zuid-Hollandse Intro-vestigingen is aan werk geen gebrek. Het nijpende gebrek aan personeel is aan alle kanten merkbaar. De telefoons van Niels en Ewout gaan haast onafgebroken. Klanten, kandidaten en collega’s bellen. De recruiters staan hun mannetje wel: iedereen wordt zo goed mogelijk bediend.

Geen wonder dat beide teams hard op zoek zijn naar nieuwe recruiters. “De nieuwe collega moet iemand zijn die graag iets moois voor een ander doet en in staat is om op meerdere borden te schaken”, zegt Niels. “Die het heerlijk vindt dat z’n dag niet helemaal is gepland. Een persoon die ervan kan genieten dat ‘ie de ene keer een persoon spreekt die aan het begin van zijn loopbaan staat en een uur later iemand die al halverwege is en een carrièreswitch wil. Je gaat namelijk mensen van verschillende achtergronden en opleidingen aan een vaste baan helpen.”

Ook niet onbelangrijk is dat je over een flinke dosis lef moet beschikken, legt Ewout uit. “De telefoon gaat hier heel de dag door. Je moet niet bang zijn om die op te pakken. Een belletje kan je juist zien als een kans om te scoren.”

Inwerktraject 

“Maar niet getreurd: er is een fantastisch inwerktraject”, vertelt Niels. “Wij werden gelijk in het diepe gegooid en moesten er gelijk staan. Nu is het veel beter geregeld. Tijdens het traject leer je van alles over (de geschiedenis van) de Florys Groep, de bedrijfscultuur, recruitment en zet je de eerste stappen in de praktijk. Je wordt niet in een hoekje gezet dat je het zelf maar uit moet zoeken, maar je krijgt een goede begeleiding van je collega’s. ”

Ze kwamen zelf ook als broekie binnen, herinneren de twee zich. “Jij bent nog mijn begeleider geweest”, lacht Ewout tegen Niels. “Dat was zo’n acht jaar geleden toen ik bij Intro stageliep.” Voor Niels is het nog langer geleden. “Voordat ik zo’n tien jaar geleden hier kwam werken was ik glaszetter en commercieel binnendienstmedewerker. Ik kwam zo groen als gras binnengerend. Van recruitment en uitzenden wist ik nauwelijks iets. Van het bestaan van heel veel functies wist ik weinig af.” Anno 2022 zijn zowel Ewout als Niels alweer een aantal jaar vestigingsmanager en kennen ze de klappen van de zweep. “Kijk waar we nu staan. We zijn allebei gegroeid in onze rol en vaardigheden.”

Genoeg redenen dus om als recruiter aan de slag te gaan. Maar waarom juist bij Intro Personeel? “Je krijgt hier echt de tijd en ruimte om te groeien. Met vallen en opstaan leer je het vak. Zo hebben we het zelf ook geleerd. Als jij talent, motivatie, doorzettingsvermogen en ambitie hebt, dan komen er zeker kansen voorbij”, weet Ewout uit eigen ervaring. “Ook uniek is dat we het samen doen. We gunnen elkaar alles en gaan samen voor het beste resultaat.”

Wil je recruiter worden in Krimpen of Bodegraven? Drink dan eens een bakkie koffie met Niels of Ewout.