Debora zag Florys ontwikkelen

Als er iemand Florys van haver tot gort kent, is het Debora Damsteegt wel. Al sinds februari 2007 maakt ze deel uit van het bedrijf. Ze begon als accountmanager, werd manager van de backoffice en is nu HR Manager. “De goede sfeer is, ondanks de groei van het bedrijf, gebleven.”

Het zijn nog andere tijden wanneer Debora haar contract tekent. Barack Obama stelt zich kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de Betuwelijn is net in gebruik genomen en klimaatverandering is nog nauwelijks een thema. Florys en Intro Personeel komen net tot bloei.  “Het bedrijf was toen nog hartstikke klein. We werkten met maar zo’n tiental mensen bij de net opgestarte onderneming. De directie, een paar andere collega’s én ik. Ik begon als accountmanager en was de verbindende schakel tussen bedrijven en werkzoekenden.”

Gevoelsbesluit

Waarom ze voor Florys koos ondanks een prima baan elders? “Deze baan bood mij meer mogelijkheden om door te groeien. Bovendien sprak het me erg aan dat vanwege de grootte van het bedrijf alles nieuw en nog niet tot in de puntjes geregeld was. Het had wel iets dat er bijvoorbeeld nog een kantoorpand moest worden gezocht. Het was voor mij dan ook meer een gevoelsbesluit dan een verstandsbesluit om over te stappen. Ik had direct een goede klik met de club.”

Anno 2019 werkt ze nog steeds met veel plezier bij Florys. Vandaag de dag als HR Manager van Florys. “Als een organisatie ontwikkelt en verandert, is het belangrijk dat er aandacht is voor de collega’s persoonlijk. Het is de kunst om te zorgen dat de businessdoelstellingen behaald worden en tegelijkertijd de ruimte te creeren waar mensen zich kunnen ontplooien. Dát is mijn uitdaging als HR manager waar ik met veel plezier dagelijks aan werk.”

Ze heeft het bedrijf in meer dan twaalf jaar tijd zien groeien en verder professionaliseren. “In de loop der jaren hebben we een hele ontwikkeling doorgemaakt. Zo werden uren eerst nog gewoon op de vestiging verwerkt. En allemaal op papier. Nu zijn we een aparte tak van het bedrijf en verwerken we alle loonmutaties digitaal. Vroeger deed iedereen bij wijze van spreken alles. Van factureren tot koffiezetten. Nu hebben collega’s hun eigen specialisatie.”

Desondanks bleef er ook veel hetzelfde. “Het leuke is dat sfeer altijd erg goed is gebleven. Er is oog voor elkaar en je kan helemaal jezelf zijn. Dat is altijd al zo geweest. Soms zijn mensen echt tegenpolen van elkaar, maar werken ze uitstekend samen. Het is mooi om te zien hoe ze dan samen optrekken om doelen te bereiken. Dan gaat het niet alleen maar om werken om geld te verdienen.”

Dynamiek

Een decennium na haar eerste werkdag is ze nog even enthousiast als vroeger. “Het werk is erg dynamisch, mede doordat de arbeidsmarkt continu in beweging is. Ik houd ervan als dingen niet altijd hetzelfde gaan. Nu hebben we bijvoorbeeld te maken met de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Dat brengt weer de nodige wijzigingen met zich mee. Het is net als het werken met mensen: net als je denkt dat het lekker loopt, verandert er weer wat. Maar juist die dynamiek maakt het werk zo leuk.”

Het leukste aan haar werk vindt ze het contact met mensen. “Ik houd van mensen. Iedereen is weer anders en het is mooi om samen op trekken. Ik geniet er bijvoorbeeld van om collega’s te zien groeien in hun vak. Vaak komen ze als jonge, onervaren gasten binnen en zoek je samen met hen naar de rol die het beste bij hen past. Mooi dat dan hun talenten komen bovendrijven.”

Jezelf zijn

Met zo’n staat van dienst zal het niemand verbazen dat ze anderen aanraadt om bij Florys te komen werken. “Het is belangrijk dat je een klik hebt met onze cultuur, met het bedrijf zelf en de mensen. Het gaat verder dan alleen het zakelijke. We werken keihard, maar we doen tegelijkertijd in alle ontspannenheid ons werk. Je kan hier jezelf zijn. Tijdens het werk, maar ook tijdens het tafeltennissen in de pauze. Vanuit jouw eigenheid kan je écht iets toevoegen aan ons bedrijf.”

 

Tot bloei komen bij onze bedrijven?