Bij ‘de club’ kwam het talent van Tjeerd bovendrijven

Directeur Tjeerd Putters werkt deze zomer tien jaar bij de Florys Groep. Met veel plezier kijkt hij terug op het decennium dat achter hem ligt. “Je kan misschien wel zeggen dat de afgelopen jaren een positieve achtbaan zijn geweest. Ik ben nog altijd superblij dat ik destijds gebeld ben om op gesprek te komen.”

We gaan terug naar het jaar 2011. Na het succesvol afronden van zijn studie Bestuurskunde kreeg Tjeerd op een goeie dag telefoon. Het was Sander Mijnster, één van de oprichters van Intro Personeel. “Ik werkte toen als student bij een verzekeringsbureau en hij dacht dat ‘ie mij wel eventjes kon bemiddelen naar een andere klant in de verzekeringsbranche”, vertelt Tjeerd lachend. Niet dus. “Het gesprek liep helemaal anders. We hadden direct een goede klik en Sander zag mij liever als recruiter voor zijn eigen bedrijf werken.”

Keihard knallen

“De druk er stond er in het begin gelijk al lekker op”, herinnert Tjeerd zich. “Ik begon op de vestiging in Sliedrecht, de voorloper van Intro Hardinxveld. Samen met Sander en collega Maurits zijn we daar aan de slag gegaan. Wat omzet betreft lag er een serieuze uitdaging. Eigenlijk zijn we helemaal opnieuw begonnen met bouwen. Het mooie is dat we van de vestiging een goed draaiende toko hebben weten te maken.” Het was een periode waarin Tjeerd veel opstak. “Ik leerde commercieel te zijn, inhoudelijke gesprekken met werkzoekenden te voeren en om keihard te knallen.”

In zijn tijd op ‘Hardinxveld’ kwamen er ook allerlei bijzondere mensen langs, weet Tjeerd nog. “Ik sprak Jan en alleman. Van ongeschoolde mensen tot academici. Ik weet nog goed dat er op een dag iemand kwam binnenlopen die geen geld meer had voor eten. Voor die man zijn we boodschappen wezen doen bij de plaatselijke supermarkt.”


Tjeerd (tweede van rechts) bij de opening van Intro Personeel Hardinxveld in 2011

Aan één van de mensen uit die tijd bewaart Tjeerd in het bijzonder goede herinneringen. De in 2015 overleden Kim. “Hij was een Afrikaanse vluchteling en was allround medewerker bij ons op kantoor. Hij was ernstig ziek en is helaas overleden. Ik heb veel van hem geleerd. Hoe hij omging met tegenslagen, zijn ziekte en hoe hij zijn geloof in God beleefde. De manier waarop hij in het leven stond is echt een voorbeeld voor mij.”

Frontlinie

Wie de LinkedIn-pagina van Tjeerd bekijkt, ziet dat hij dus als recruitment consultant begon. Later werd hij vestigingsmanager en uiteindelijk directeur bij Florys Groep. “Ja, ik ben begonnen in een commerciële rol en heb me met veel facetten daaromheen beziggehouden.  Ik heb me binnen ‘de club’ dan ook echt kunnen ontwikkelen. Dat ik verschillende rollen heb gehad, helpt me nog steeds in mijn huidige functie: ik weet wat het is om in de frontlinie te staan.”

 Tjeerd als spreker bij het Florys Zomerevent in 2017

Als zijn grootste succes noemt de Hardinxvelder het opbouwen aan de digitale marketingstrategie van Intro Personeel. “Al vrij snel na mijn komst begon ik mijzelf te interesseren in de website en de online werving van kandidaten. De belangrijkste vraag van toen stel ik me nu nog steeds elke dag: hoe kunnen we meer en de best passende mensen werven voor onze klanten?” Zo rolde hij als vanzelf de marketingwereld in. “Onze manier van werken is daardoor veranderd. Van zoeken naar cv’tjes in cv-databases zijn we omgeschakeld naar serieuze recruitment marketing. Als het over innovatie en processen gaat, heb ik zeker wat kunnen veranderen.”

Uitdagingen

Toch liep niet alles van een leien dakje. De coronaperiode was een taaie kluif, zegt Tjeerd. “Het was een tijd die veel van mij en mijn collega’s heeft gevraagd. We moesten anticiperen op een crisis en zorgen dat we er als bedrijf goed doorheen kwamen. Door samen de schouders eronder te zetten hebben we het gered. Mooi om te zien hoeveel veerkracht we als club hebben en dat we er sterker uit zijn gekomen.”


Tjeerd (linksonder) in een online meeting tijdens de eerste coronagolf in 2020

Na tien jaar is Tjeerd, zoals hij zelf zegt, vervlochten met de identiteit en cultuur van Florys Groep. En hij is zijn werkomgeving nog lang niet zat. “Ik vind mijn werk nog steeds leuk en heb veel plezier met collega’s. Ook in moeilijke tijden staan we voor elkaar klaar. Verder zie ik nog veel kansen om dingen beter en sneller te doen. Maar wel zonder het menselijk aspect uit het oog te verliezen, want daar zit juist de kern van onze organisatie.

Terug naar overzicht

Tot bloei komen bij onze bedrijven?