AATop Zorg wordt onderdeel van de Florys Groep

Florys Groep neemt bemiddelingsbureau Aatop Zorg over. Mensen die op zoek zijn naar een baan in de zorg kunnen daarvoor sinds kort, naast Sliedrecht en Veenendaal, ook in Alblasserdam terecht. Doel is om hen te begeleiden naar een duurzame baan in de zorgsector.

Het balletje ging rollen toen Aad Vermeulen, eigenaar van Aatop Zorg, in contact kwam met Nico de Jager, één van de oprichters van de Florys Groep. Aad zocht een partij die het bedrijfsonderdeel Aatop Zorg verder kon uitbouwen, zodat Aatop focus kan houden op andere sectoren. “Aad en ik zwemmen al lange tijd wekelijks met elkaar”, zegt Nico de Jager. “Tijdens onze hobby kwam de toekomst van Aatop Zorg ter sprake en van het een kwam het ander.” Naast Brys en Intro Personeel haalt Florys Groep daarmee een derde recruitmentlabel in huis.

Wie een fulltime of parttimebaan zoekt bij een zorginstelling kan sinds de overname door Florys Groep nog altijd bij Aatop Zorg terecht. Aatop Zorg helpt mensen een plek te vinden waar ze zich voor langere tijd kunnen inzetten. Niet alleen verplegend en verzorgend personeel kan bij Aatop Zorg terecht, maar ook mensen die in staffuncties willen werken. Daarnaast kunnen mensen uit andere sectoren, die door corona geen werk meer hebben, zich laten omscholen naar een functie in de zorg.

Als onderdeel van Florys Groep wordt de bestaande dienstverlening voor zorgklanten flink uitgebreid. Commercieel directeur Johan Baan: “We zien naast een tekort aan zorgpersoneel ook problemen met de manier waarop de zorg georganiseerd is. Bijvoorbeeld bij de personeelsplanning en het behouden van mensen. Met de expertise die Florys Groep al in huis heeft kunnen we deze zorgorganisaties nu ook ondersteuning bieden bij HR-vraagstukken en bij het optimaliseren van processen. Uiteindelijk brengt dit rust en stabiliteit, wat weer ten goede komt aan de mensen die de zorg nodig hebben.”