Team Krimpen

Op een steenworp van winkelcentrum De Korf is één van de oudste Intro-vestigingen gevestigd. Sinds 2008 helpt ‘Krimpen’ mensen boven de rook van Rotterdam aan een vaste baan. “Wij vinden het mooi om een steentje bij te dragen aan het terugdringen van de werkloosheid.”

Stap het ruim bemeten pand aan De Korf 55 binnen en één ding zal je absoluut opvallen: de bulderende lach van vestigingsmanager Niels. “Wij hebben met Niels ongetwijfeld de luidste en hardste lach van heel de Krimpenerwaard in huis”, zegt zijn collega Sander met glimlach. En het moet gezegd worden: de lach is inderdaad al jaren een niet te missen onderdeel van de vestiging.  

Mentaliteit

Alles goed en wel, ondertussen hebben de Krimpense recruiters sinds januari 2008 vele mensen in de waard aan een vaste baan geholpen. “Het was destijds een wens van Intro om zich in de Krimpenerwaard te vestigen. De mentaliteit in de Krimpenerwaard is vergelijkbaar met die van de Alblasserwaard. Dat sprak de toenmalige directie enorm aan. Die markt kenden zij en daar waren zij goed in“, legt Niels uit, overigens zonder zijn bekende schaterlach te laten horen. “Overigens was er nóg een reden. Intro Personeel had inmiddels vaste klanten en wilden voor de inkoop en naamsbekendheid ook in deze regio zitten.”

Ruim tien jaar zet Niels samen met zijn collega’s Ewout, Sander en Jarno dagelijks de schouders eronder. De personeelsbezetting op de vestiging mag dan zijn veranderd, de missie is onverminderd dezelfde. “Wij willen mensen met vooral hun persoonlijke doelstelling op weg helpen. Meestal door middel van een gesprek. Als hier een vaste baan uitkomt is de missie helemaal geslaagd” De focus van de recruiters ligt, uiteraard, helemaal op de Krimpenerwaard. “Wij bedienen de regio, waardoor wij mensen lokaal kunnen laten werken. Wij vinden het mooi om zo een steentje bij te dragen aan het terugdringen van de werkloosheid.”

Ruit

Tussen de werkzaamheden door is er meer dan voldoende gelegenheid voor ontspanning. Een potje tafeltennis, voetbal of darten. Meestal gaat dat goed. “Enkele jaren geleden waren we met ons team in de pauze aan ’t voetballen in onze kantoorruimte. Dat ging goed totdat één van onze collega’s keihard een bal door de ruit schoot. Dat was even een minder leuk moment. Vooral ook omdat we de directie op de hoogte moesten stellen van deze wandaad. Gelukkig is alles goed gekomen: er is een nieuwe ruit ingezet.”

Kortom, zoek je werk in Krimpen aan de IJssel? Of daar in de buurt. Neem dan zeker eens contact op met Niels, Ewout, Jarno of Sander. “We zijn niet alleen bezig met het maken van winst, maar juist ook om verbinding te zoeken. Zowel met kandidaten als bij klanten. We willen van betekenis blijven zijn voor de maatschappij.”

Terug naar overzicht