Je hebt ze misschien wel eens gesproken. Als kandidaat of als klant. Recruiters Arthur, Bram, Ronald en Jenty. Maar wat maakt vestiging IJsselstein nu zo bijzonder? Een kijkje achter de schermen.

Sinds januari 2015 heeft Intro Personeel in IJsselstein. Mochten de recruiters vergeten zijn dat ze in deze Utrechtse gemeente zitten, dan is één blik uit het raam genoeg. Op ruim een kilometer herinnert de Gerbrandytoren hen daar ook wel aan. “We hoeven geen kerstboom op te zetten met kerst”, grapt recruiter Jenty Treuren. “Dan is de toren immers mooi verlicht. Een prachtig gezicht.”

Lange termijn

Wie er ongetwijfeld ook af en toe naar de befaamde zendmast kijken, zijn de werkzoekende kandidaten die op gesprek komen. Jenty: “Wij zijn altijd op zoek naar mensen met een poldermentaliteit. Mensen die de mouwen opstropen en ervoor willen gaan. Zeker in Utrecht zelf zien we veel personeelsbemiddelaars die mensen uitzenden voor de korte termijn. Bijvoorbeeld uitzendwerk, seizoenswerk en opvangen van pieken. Wij willen juist mensen voor de lange termijn opties bieden. Hen optimaal laten functioneren in een vaste baan.”

“Bovendien onderscheiden we ons van anderen door tijdens het hele traject – van het eerste telefoongesprek tot ná de plaatsing op een persoonlijke manier te werken. We kijken echt naar de persoon achter het cv.”

Voor klanten in de regio is vestiging IJsselstein eveneens van betekenis. “We willen hen méér bieden dan alleen het invullen van vacatures. We kijken verder: waar liggen kansen en behoeftes op personeelsgebied? Daarin een strategisch partner zijn in de regio.”

Data-analist

Het werk wat de IJsselsteinse recruiters werpt in ieder geval haar vruchten af. “Wij plaatsen de meeste mensen in de techniek en productie. Denk aan metaalbewerkers, monteurs en operators. Uiteraard zijn ook mensen met andere talenten welkom. Zo heeft onlangs nog een data-analist via ons een vaste baan gekregen.”

Zingen

Maar wat maakt vestiging IJsselstein nu zo anders dan andere vestigingen? “In onze dagelijks gesprekken is eten wel een terugkerend thema. Regelmatig staat er een halve kuub slagroomtaart op je bureau”, zegt Jenty. Hamburgers en saté, friet, Chinees, kebab en pizza. Al het eten van de lokale middenstand wordt in IJsselstein gegeten. “Wij zijn één van de belangrijkste aanjagers van de lokale economie”, lacht Jenty.

Wie geluk heeft, kan de recruiters ook zingend aantreffen. Zonder gêne wordt er op kantoor gezongen. “Hoog, laag, vals, zuiver, of kinderliedjes. Alles komt voorbij!”   

Ziekenhuis

De recruiters maken soms bijzondere dingen mee, vertelt Jenty. “Eén van de meest unieke verhalen is toch wel van die kandidaat waarvan wij bericht kregen dat hij ziek was. Hij was aangereden en door zijn familie afgezet bij het ziekenhuis. Totdat we dat gingen natrekken. Ongerust belden we zijn familie op. Toen bleek dat hij kerngezond was en zijn werk niet meer zo leuk vond. Gelukkig maken we ook vaak anders mee. Er zijn ook heel veel kandidaten die wél gemotiveerd aan de slag gaan.”

Terug naar overzicht