Een vestiging van Intro Personeel leiden is geen sinecure. Vraag het Johan Scheurwater maar. Een baan met veel uitdaging, maar ook veel plezier. Zo blijkt. Een dagje op pad met de vestigingsmanager van Intro Personeel Hardinxveld.

8.04 uur

Bij het krieken van de dageraad doet Johan deze dinsdagochtend het rolluik omhoog van het Intro-pand aan de Molenstraat. Vestiging Hardinxveld is nog leeg, verlaten en donker. Schoolkinderen fietsen voorbij, de parkeerplaatsen nog maar half gevuld. Even later gaat de deur van het slot. De werkdag van Johan is begonnen.

8.10 uur

Een verse bak koffie op het bureau. De computer opgestart. Het eerste wat op de planning staat, is searchen. Alle vacaturebanken op het internet worden afgestruind. Het geeft maar aan hoe belangrijk het is om je cv op het wereldwijde web te zetten: wie weet, wordt je gevonden door een recruiter. Ook Johan zoekt geschikte kandidaten. Telefoontjes worden gepleegd, mailtjes gestuurd en afspraken gepland.

9.15 uur

Zoals elke dinsdagochtend staat de teamvergadering op de agenda. Onder het genot van een bakje koffie en een stroopwafel bespreekt Johan de vorderingen en resultaten van de afgelopen week. Omzet, kandidaten, bedrijven, matches of niet. Alles komt voorbij tijdens de meeting. Bovendien maakt hij er samen met Arie, Huib, Nijs-Jan en Jacob een gezellige boel van. Serieuze gesprekken met tussendoor een grap en een grol.

11.00 uur

Een net aangenomen werknemer komt langs om een contract te tekenen. Gewapend met papierwerk gaat Johan de intakeruimte binnen. Het nieuwe werkplezier wordt besproken en handtekeningen gezet. Kandidaat blij, Johan blij. En niet te vergeten: ook de klant heeft er weer een gemotiveerde kracht bij. Daar doen we het voor!

11.59 uur

Druk, druk, druk. Een collega belt. Zaken worden besproken. Mogelijk wordt er een chauffeur geplaatst bij een klant. Een kandidaat moet teruggebeld worden. Een gesprek met collega’s over het werkproces.

12.30 uur

Wie de lunchpauze wil typeren, komt ongetwijfeld bij het woord gezellig. Het gebakken eitje en de croissant smaken heerlijk. Ook het potje darten mag er zijn. De scheidslijn tussen winst en verlies is flinterdun.

13.42 uur 

Een intakegesprek.  Een 20-jarige Brabander komt langs.  Op zoek naar een vaste baan als magazijnmedewerker. “We hebben drie opties voor je”, legt Johan hem een keuze voor. “bij twee bedrijven kan je aan de slag als logistiek medewerker, maar wat denk je van een baan als operator? Dan zijn er volop mogelijkheden om door te groeien. Intro Personeel denkt graag met jou mee over je toekomst.”

14.25 uur

Johan gaat verder met de uitwerking van het cv. Hij verwerkt de gegevens in het systeem. Bovendien komen er de nodige telefoontjes tussendoor. Mederecruiters, collega’s van de backoffice en klanten, ze hebben de Ambachtse manager allemaal nodig. De administratie wordt tot in de puntjes uitgewerkt.

17.30 uur

Johans werkdag zit erop. Nu nog even de file doorworstelen om thuis te komen.

Terug naar overzicht