Wie had dat gedacht? Rick Moree was ooit van plan sportleraar te worden, maar koos uiteindelijk voor een baan in de salarisadministratie. Zijn huidige baan als projectleider op de backoffice bevalt hem prima. “De goede band met collega’s is voor mij écht een meerwaarde.”

Het roer gaat om. Het is 2015 en Rick is bezig met een opleiding leraar lichamelijke opvoeding. “Hoewel ik de sportopleiding supergaaf vond, ging ik twijfelen. Uiteindelijk vond ik het toch niks om écht in de sportwereld te gaan werken. Dat gaf de doorslag om wat anders te gaan doen, al houd ik nog steeds erg van sport.” 

Vijf uur op  

Een jaar later is hij een nieuwe weg ingeslagen. Rick studeert inmiddels Bedrijfskunde MER. Een thuisstudie, zodat hij ondertussen de kost kan verdienen. Hij werkt dan ook als merchandiser in het bedrijf van zijn vader. In de notenhandel. “Met busje reed ik naar supermarkten in Nederland, België en Duitsland. In mijn functie als vertegenwoordiger verkocht ik allerlei soorten noten aan ze. Vaak bezocht ik acht tot tien supermarkten per dag. En het was vroeg op: elke ochtend ging om vijf uur de wekker. En ik ben écht geen ochtendmens.” 

Anno 2020 kan Rick wel iets later opstaan. Zijn baan als projectleider en salarisadministrateur begint op kantoortijden. Klokslag 9.00 uur zit hij achter z’n bureau. “Dat past beter bij mij”, lacht hij. “Leuk om anderhalf jaar als vertegenwoordiger te werken, maar het was niet wat ik zocht. Ik ben geen commerciële man.” Zijn huidige taak is heel wat minder commercieel. Maar niet minder leuk om te doen, zegt Rick. “Geen dag is hetzelfde. Als projectleider ben ik momenteel veel bezig met de migratie van het oude naar het nieuwe systeem. Ik spreek veel klanten en spring daarbij af en toe bij op de backoffice. Dat maakt mijn werk lekker afwisselend en veelzijdig. Ik heb geen standaard werkdagen en juist dát maakt het werk zo leuk.” 

Kennis 

Ondertussen heeft hij ook zijn studie bijna afgerond. Alleen de afstudeerscriptie rest nog. “Ik weet nog niet waar ik die over doe. Momenteel staat het even op een lager pitje omdat ik net vader geworden ben. Ook belangrijk.” Vaststaat dat hij ook de werkvloer al veel heeft geleerd. Vooral uit de praktijk. “Bijna drie jaar geleden kwam ik binnen. Alles was nieuw en ik wist van niks. Voordat ik hier begon had ik zelfs mijn eigen loonstrook nog nooit goed bekeken.” De nieuwe kennis maakte hij zich snel eigen. “Ik ben er helemaal ingedoken. Zo heb ik de SEU - een cursus over wet- en regelgeving in de flexbranche – gevolgd en veel basiskennis opgestoken van mijn collega’s op de afdeling.” 

Logischerwijs heeft hij nog geen nieuwe stip op de horizon neergezet. “Ik heb net een mooie stap gezet door projectleider te worden en geniet nu volop van het moment. Ik durf dan ook echt niet te zeggen waar ik over drie tot vijf jaar sta. Het is nog zoeken waar ik precies heen wil, maar ik sta voor alles open.” 

Persoonlijk 

Florys is een leuk bedrijf om voor te werken, ervaart Rick. “Het bedrijf heeft een open en laagdrempelige sfeer. De directie creëert geen afstand en je kan ze zo aanschieten voor een praatje. Bovendien zijn we een jong bedrijf dat nog volop aan ‘t groeien is. Dat biedt veel kansen. Als je dat aangeeft is er veel bespreekbaar en krijg je zeker de gelegenheid om jezelf verder te ontwikkelen.”   

Al met al heeft Rick het uitstekend naar zijn zin. “Ik heb een uitdagende functie en er is leuke werksfeer. Wat mij betreft een prima combinatie. De band met collega’s gaat verder dan alleen collega-zijn. Die is superpersoonlijk. Dat is geeft een meerwaarde aan mijn werk. Ik houd van sfeer en gezelligheid. En die is zeker te vinden op de sportavonden en bedrijfsuitjes. Daar leer je collega’s ook buiten je werk kennen. Stel dat ik deze functie bij een ander bedrijf had dan weet ik niet of ik het zó naar mijn zin zou hebben.” 

 

Terug naar overzicht