Over Florys Foundation

Als het goed is, is het geen geheim meer wat de missie van Florys is: de ander tot bloei brengen. Je zou misschien in eerste instantie denken dat dit alleen gaat om collega's en klanten. Dan heb je het mis. De missie om anderen tot bloei te brengen gaat verder. We willen ook voor mensen die niets met Florys te maken hebben een rol van betekenis spelen. Dat doen we door middel van de stichting Florys Foundation.

Florys zet jaarlijks een vast percentage van haar winst opzij. Dit geld wordt beheerd door de Florys Foundation. Een goed jaar voor Florys betekent dus ook een goed jaar voor de Florys Foundation. Met deze euro’s streeft de Florys Foundation twee doelen na: tot bloei brengen van mensen en het steunen van goede doelen. 

Wat doet de Florys Foundation nou eigenlijk?

Een groot deel van de steun gaat naar een project van ZOA in Oeganda. Oeganda heeft de afgelopen jaren te maken gehad met veel conflicten. Bijvoorbeeld de strijd met het verzetsleger van Kony, die berucht was om kindontvoeringen. ZOA ondersteunt door aandacht voor boeren, onderwijs en voorlichting. De Foundation steunt ZOA hierbij financieel. Om ervoor te zorgen dat ook werknemers nauw betrokken zijn bij het werk van de Foundation in het verre Afrika, reist jaarlijks een delegatie af naar dit centraal-Afrikaanse land. Zo blijft voor iedereen duidelijk waar we het voor doen: tot bloei brengen van mensen. Dichtbij, maar ook zeker ver weg.