Ze was vastbesloten om juridisch secretaresse te worden. Desondanks staat er op het visitekaartje van Rianne Seip nu de functie recruitment consultant. Iets wat ze zelf in ieder geval niet voor mogelijk had gehouden. “Ik had niet gedacht dat het werk van een recruiter zó leuk was.”

Eén ding wist Rianne zeker doen ze op haar laatste stagedag de deur van de Rotterdamse Rechtbank achter zich dicht deed; hier wilde ze in elk geval níet werken. “De juridische wereld is heel formeel en zakelijk, voor mij iets té. Bovendien deed je als secretaresse net niks. De rechters behandelden de zaken inhoudelijk, wij de administratieve zaken eromheen. Dat vond ik jammer, omdat ik de rechtszaken juist inhoudelijk hartstikke interessant vond.” 

Toen had ze echter wel een probleem: voor haar bijna afgeronde opleiding directiesecretaresse moest ze nog ergens anders drie maanden stagelopen. Een bevriende studiegenoot én een docent van haar hadden echter een oplossing paraat. Een stage bij Intro Personeel. Op 10 minuten afstand fietsen van haar huis. “Lekker dichtbij huis ja!”  

Contact 

Intussen heeft ze haar plek gevonden op het kantoor aan Zeemansstraat 67b. “Ik geniet enorm van mijn werk als recruiter. Vooraf had ik niet gedacht ik het zó leuk zou vinden.” Een van de leukste dingen aan haar werk vindt ze het contact met kandidaten. “Je kan echt wat voor iemand betekenen. Zo sprak ik onlangs een kandidaat uit Roemenië. Hij wilde niks persoonlijks delen, omdat zijn eerdere ervaringen met recruitmentbureaus niet positief waren. Door mijn oprechte interesse won ik zijn vertrouwen en kwam ik erachter wat hij precies voor baan wilde. Inmiddels heeft hij een fijne werkplek en belt hij nog regelmatig om te zeggen hoe blij hij is met zijn baan. “ 

Andere dingen waar ze van geniet in haar functie zijn klantbezoeken en het opmaken van verschillende contracten. “Ja, zo komt het juridische toch nog een beetje terug in mijn werk”, lacht ze. “Het is leuk om kennis te nemen de verschillende cao’s en contracten. Je raakt nooit uitgeleerd.” Dat geldt ook het bezoeken van klanten. “Ik weet ‘nul’ van het bedrijfsleven en bedrijven. Daarom is het leuk om nieuwe en bestaande klanten te bezoeken. Zo proef je wat van verschillende bedrijfsculturen en leer je elke dag meer. Het werk blijft ook leuk omdat er continue nieuwe dingen op je pad komen. Elke kandidaat en elk klantbezoek is weer anders.” 

Enthousiasme 

Die gevarieerdheid van haar werk ondervindt ze al tijdens haar stage. Vooral de laatste stageweken zijn erg leuk. “Toen ik net begon had ik vooral secretariële werkzaamheden. Naarmate de stage vorderde kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Het checken van de mailbox veranderde in het zoeken naar geschikte kandidaten. Het regelen van de lunch in het schrijven van een vacaturetekst. Op een gegeven moment mocht ik zelf intakes gaan doen. Ik begon het recruitersvak steeds leuker te vinden. Toen kwam ik erachter: “dít is wat ik wil!” Haar enthousiasme blijft niet onopgemerkt. “Samen met de vestigingsmanager hebben we toen gekeken of ik mezelf bij Intro Personeel zag werken. Daarna is het supersnel gegaan. Na een motivatiebrief en een gesprek met HR kon ik aan de slag.” 

‘Opeens’ is Rianne dus recruiter. Nooit gedacht, maar toch geworden. “Ik ben nog lang niet uitgeleerd”, lacht ze. “Momenteel ben ik me aan het verdiepen in de wet- en regelgeving en andere zaken die bij het recruiterswerk horen. Daarna lijkt me superleuk om accountmanager of recruitmentspecialist te worden. Ik wil zoveel mogelijk leren; het is zo interessant! Er staan me in de toekomst nog mooie uitdagingen te wachten!”

Terug naar overzicht