Recruiters Bram, Ronald en Remco zoeken een collega: een recruitment specialist. Op vestiging IJsselstein zorg je er in die functie voor dat je de juiste kandidaten spreekt voor passende banen, zegt Remco de Kort. “Eigenlijk ben je de smeerolie van ons team, jij zorgt er namelijk voor dat het wervingsproces nog soepeler verloopt.”

De persoon die we zoeken moet wel 1.80 meter lang zijn, grapt recruiting consultant Remco bij aanvang van het gesprek. “We zijn hier allemaal langer. Dus iemand die met een wat kortere of even lange lengte is wel handig.” Alle gekheid op een stokje: bij Intro Personeel IJsselstein zijn ze serieus op zoek naar een nieuwe collega. Een recruitment specialist die ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk geschikte kandidaten worden gesproken.    

Breed takenpakket  

Maar wat ga je dan precies doen? “Het takenpakket is breed", zegt Remco. “Je bent verantwoordelijk voor de inkoopkant van ons werk. Dat betekent dat je 's ochtends begint met het afspeuren van jobboards en werkbanken. Op zoek naar kandidaten die bij openstaande vacatures passen. Daarnaast ga je veel gesprekken met hen voeren. Je polst of mensen interesse hebben in een baan en schakelt met collega's van andere vestigingen over interessante vacatures. Verder beheer je de sociale media van de vestiging en schrijf je vacatureteksten.” 

De ideale kandidaat is om die reden dan ook iemand die communicatief vaardig is en het leuk vindt om regelmatig kandidaten te spreken. "Wij drieën zijn allemaal ontzettend commerciële gasten", legt Remco uit. “We zoeken daarom iemand die echt een aanvulling is op ons team. Je moet een supersociaal persoon zijn die goed kan schrijven en niet bang is om tussendoor een zakelijk belletje te plegen. Een beetje gevoel hebben voor commercie is daarom noodzakelijk.”  

Tegenpool 

Je komt terecht in een leuk team, zegt Remco. “Op vestiging IJsselstein werkt een superleuk team dat met elkaar mooie doelen wil bereiken”, stelt hij z'n nieuwe collega alvast gerust. “We zijn heel betrokken op elkaar en hebben een informele werksfeer. We maken in de pauze een wandelingetje of spelen een potje FIFA-voetbal. Maar er wordt ook zakelijk geschakeld. We zijn gedreven op resultaat, maar verliezen de menselijke kant niet uit het oog.” 

“Het zou mooi zijn als de nieuwe collega een soort tegenpool van ons is”, zegt de IJsselsteinse recruiter over wat voor type persoon in aanmerking komt. “Laat ons maar commercieel bellen en knallen, dan kan de nieuwe collega de spreekwoordelijke orde in de chaos brengen. We zoeken dan ook iemand die er een kick van krijgt om de dingen goed op orde te hebben. Iemand die misschien iets meer op de achtergrond werkt, maar ook een persoon die niet bang is om een gesprek te voeren.” Hij maakt de vergelijking met een automotor. “Bram en Ronald als accountmanagers en ik als recruitment consultant zijn zeg maar de commerciële motoren die voor leuke, uitdagende vacatures zorgen. De recruitment specialist wordt meer de smeerolie. Jij zorgt ervoor dat het wervingsproces nog soepeler verloopt.  Het belangrijkste is dat je sociaal vaardig en communicatief bent. Met z'n allen zorgen we voor een goed resultaat.” 

Leren 

Remco werkt sinds afgelopen najaar op IJsselstein en weet wat het is om als nieuweling bij Intro aan de slag te gaan. “In het begin, en nu soms nog wel eens, ging er wel eens wat mis uit onervarenheid met het vak. Maar dat mag ook. Je moet leren en die ruimte om te leren is er. Net als ik begin je in jouw nieuwe baan ‘gewoon bij ons op kantoor – ondanks corona. Dat is nodig om je goed in te werken en soepel samen te werken.” 

Al met al krijg je op vestiging IJsselstein een leuke baan. “Je krijgt ongetwijfeld net zo'n warm welkom als ik ook kreeg.” Het is dankbaar werk weet Remco inmiddels uit eigen ervaring. “Niets mooiers dan dat door jouw werk iemand weer een prachtige vaste baan heeft.”  

Interesse in deze functie? Neem dan contact met Johan Vermeulen of solliciteer direct via onze website!

Terug naar overzicht