Na afloop zeggen we het elk jaar weer: deze bedrijfsreis was de leukste ooit. Dat gold ook zeker voor de editie van 2019. In het Limburgse heuvelland ging het personeel van Florys en Intro Personeel grotbiken, op mission underground, taarten bakken en bierproeven. Tot groot enthousiasme van de deelnemers.

Bierproeverij

Lennart Blokland, recruiter bij Intro EU Staffing, deed mee aan de bierproeverij Brouwerij Bosch. “In de laatste stadsbrouwerij van Maastricht kregen we een rondleiding van een enthousiaste vrijwilliger. Interessant, omdat we het hele authentieke brouwproces te zien kregen. Van de brouwerswoning tot de mouterij. Erg leuk was dat veel museumstukken in originele staat waren. Aan het eind van de rondleiding smachtte we natuurlijk naar het bier. Bijzonder bier: Saison en Dark Ale. Daarbij sprong de Dark Ale er zeker uit. Heerlijk!”

Taarten bakken

Jasmijn Kunst, recruitment specialist bij Intro Barendrecht, bakte taarten bij kasteel Schaloen. “Wie denkt aan Limburg, denkt aan vlaai. Tijdens ons bedrijfsuitje naar deze zuidelijke provincie mochten we niet alleen van deze lekkernij proeven, we leerden deze ook zelf maken!  Uiteraard op de traditionele, ambachtelijke manier Met voornamelijk vrouwelijke collega’s én twee stoere mannen, maakten we stap voor stap onze eigen vlaai. Van ingrediënten afwegen, deeg kneden, vulling maken en de gebruikelijke “handtekening” achterlaten op het deegdeksel. Door in koppels het deeg te maken was er direct sprake van een stukje teambuilding onder de collega’s. Het bakken van de vlaai gebeurde buiten, op een houtgestookte vlaaienoven met op de achtergrond een prachtig Limburgs kasteel in een zonovergoten tuin. De laatste stap was uiteraard het proeven: er kan wel gezegd worden dat de vlaai bij alle collega’s zeer in de smaak viel!”

Grotbiken

Anouk van der Meijden, boekhoudkundig medewerker bij Florys, fietste met haar team door het gangenstelsel van de mergelgrotten bij Valkenburg. “Op zo’n 40 meter onder de grond stonden de fietsen klaar voor een mooie tocht door de mergelgrotten. Zonder een lamp zie je niet veel en het was daarom essentieel om als groep bij elkaar te blijven. Voor onze groep was dat nog een hele uitdaging, want twee keer waren we niet compleet. Na een aantal tussenstops met wat uitleg over de mergelgrotten ervaarde je pas echt hoe donker het was. Na zo 8 á 10 kilometer keerde we weer allemaal veilig terug boven de grond.”

Mission Underground

Boekhoudkundig medewerker Jan-Willem van Andel genoot met volle teugen van de Mision Underground, een spel in het gangenstelsel van de mergelgrotten van Maastricht. “Ik mocht met ongeveer de helft van de groep het spel Mission Underground doen. Hierbij moesten we in groepjes de gangen van de Kazematten in Maastricht door en een razend spannend raadsel oplossen. In de Kazematten waren veel gangen, waardoor je de weg snel kwijt was. De stoere jongens onder ons lieten elkaar vaak schrikken, maar toen er ineens echt iemand van het spel tevoorschijn kwam er toch wat angstzweet bij hen tevoorschijn. Gelukkig wist iedereen, ondanks de listige acties van sommige groepen, het einde van de tunnels te bereiken en was er slechts één groep die het felbegeerde speldje niet wist te bemachtigen.”

BBQ

Ook de afsluitende barbecue was geslaagd. Hans Bossenbroek, medewerker communicatie bij Intro Personeel, genoot.“Op kasteel Schaloen werd een uitstekende barbecue voor ons geregeld. Keuze genoeg. Biefstuk, gamba’s, kipspiesjes en wat al niet meer. Het smaakte bijzonder goed na zo’n inspannende dag. Met een koud biertje, een leuke boswandeling en goede gesprekken met collega’s was het weer een bijzonder mooie editie van het bedrijfsuitje.”

Terug naar overzicht