Aan het eind van de werkdag stijgt een laag gebrom op bij het pand van Florys aan de Schapedrift. Dat zouden natuurlijk werknemers kunnen zijn die treuren dat de werkdag voorbij is. Maar het kan ook wat anders zijn. De motor van Leendert Izelaar. De jurist van Florys Arbeidsrecht springt voor woon-werkverkeer en in de vrije uurtjes graag op de motor. “Het vrije gevoel is prachtig!”

“Motorrijden is wel echt mijn hobby te noemen,” steekt de jonge jurist van wal. De wind in je gezicht, de kracht die je ter beschikking hebt, de flexibiliteit. Het is echt genieten. Ik rijd sinds vorig jaar een Kawasaki Z750. Voor mij een perfect model. Speels maar robuust. Snel maar ook echt een degelijk stuk techniek.”

Praktisch

“Naast het feit dat het veel plezier geeft is het enorm praktisch”, vervolgt de arbeidsrechtadviseur. “Ik rijd dagelijks vanuit Capelle aan den IJssel naar Hardinxveld. Zowel bij de Van Brienenoordbrug als op de A16 na de Noordtunnel bij Alblasserdam staat het verkeer nagenoeg elke dag vast. Met de motor sta je gelukkig nooit stil, dus ik win er ook dagelijks tijd mee. Het gebruik van mijn Kawasaki
is dus ook echt een praktische oplossing. Die praktische oplossingen hanteer ik op mijn werk ook. Onze diensten moeten niet alleen juridisch juist zijn, maar ook praktisch direct uitvoerbaar voor elke ondernemer.”

0 - 100

Het rijwiel weegt slechts zo’n 200 kilo. Desondanks beschikt het over 110 pk. Enthousiast vervolgt Leendert: “Door die combinatie accelereert het voertuig bizar snel. Ik knipper een keer met mijn ogen en dan tik ik de 100 kilometer per uur al aan. Gelukkig voor onze klanten gaat het met ons uurtarief niet zo hard. We werken bij Florys Arbeidsrecht tegen schappelijke uurtarieven in onze branche.”

Snel Schakelen

Het bedieningsgemak van een motor is overigens ideaal, stelt de jurist. “In tegenstelling tot de auto kan ik mijn handen en voeten op dezelfde plek houden. Remmen gaat met mijn rechterhand en –voet. Om te schakelen knijp ik mijn linkse stuurhendel in en tik ik met mijn linkervoet het koppelingspedaal naar boven of beneden. Snel schakelen dus! Dat snelle schakelen, daar ben ik overigens niet alleen op de motor mee bezig. Het is namelijk typisch voor de dienstverlening van Florys Arbeidsrecht. We bieden heldere adviezen door de lijnen kort te houden.”

Wendbaarheid

“Als Florys Arbeidsrecht zoeken we die flexibiliteit. We zijn wendbaar. Als het nodig is geven we snel gas. Maar als een ondernemer het op prijs stelt, kunnen we ook direct op de rem trappen. De opdrachtgever houdt altijd het stuur in handen. Die wendbaarheid maakt ons een waardevolle sparringspartner voor ondernemers.”

Plezier

Wat voor mij uiteindelijk het belangrijkste is, is plezier hebben. Dat plezier vind ik dus elke dag op weg naar mijn werkplek, maar zeker ook op mijn werkplek. Het arbeidsrecht is een specialistisch, maar ontzettend leuk rechtsgebied. En het blijft, net als mijn Z750, altijd in beweging.

Terug naar overzicht